Design af hudplejeserie

nov 14, 2016

Kort beskrivelse

Australian Bodycare ønskede et lettere udtryk på deres produktserie med tea tree oil. Serien havde en meget karakteristisk farve ud fra farven på jorden hvor olien bliver udvundet, som på en eller anden måde skulle bevares.

Kravene var:

  • Genkendelighed i designet
  • Lettere udtryk
  • Ikke klinisk design
  • Mere indbydende

Designet af produkterne skulle selvfølgelig være ensartet på tværs af produkterne i serien som bestod af både tuber, flasker og æsker. Da det er hudpleje er der store krav til indholdsfortegnelse. Produktet skulle desuden være på flere sprog, og derfor var det nødvendigt at tage højde for en del plads til disse “praktiske” informationer.

DESIGNET

Jeg har i designet beholdt det store logo ABC – som er inspireret af de Australske aborigines tatoveringer bestående af prikker. Dette logo var også meget markant på det tidligere design, og siger en del om produktet – og er med til at beholde genkendelseseffekten på produkterne. Den lyse blå er desuden en farve derfra som kunne være med til at lette designet lidt fra den tunge jordfarve som hele baggrunden på produkterne var tidligere.

Jeg valgte en hvid baggrund, da designet er forholdsvis tekst-tungt, og pga. den store mængde tekst kommer designet ikke til at fremstå “klinisk”, som var vigtigt for virksomheden.

Da jeg designede har jeg desuden lavet nogle beregninger på størrelsen af de forskellige elementer. Det betyder at man relativt nemt kan tilføje produkter i serien som får samme udtryk som de eksisterende, da størrelsen på både tekst og grafik er beregnet i forhold til størrelsen på produktet.